Kapitalfonden Adelis köper det webbaserade orderhanteringsprogrammet Orderstyrning. Det nya ägandet ger Orderstyrning betydligt större muskler och uppmuntrar företagets internationella ambitioner. Grundare Carsten Rasmussen återinvesterar i en ägarandel, medan VD Tommy Hahn Sørensen också blir delägare i samband med försäljningen.

Orderstyrning är med mer än 12 500 användare ett av de mest använda mobila och webbaserade orderhanteringsprogram för hantverkare och entreprenörer. Orderstyrning automatiserar och effektiviserar hela företagets administrativa affärsprocess med en webbaserad och digitaliserad affärsinriktning, vilket ger en bättre översikt och sparar administrativt och manuellt arbete.

Enligt grundare och delägare i Orderstyrning Carsten S. Rasmussen, så får Orderstyrning nu stora muskler, färdigheter och kunskaper som gör att vi kan utveckla orderstyrning i takt med det växande behovet av digitalisering av företag i byggbranschen.

Grundare och delägare, Carsten S. Rasmussen, och VD, Tommy Hahn Sørensen

“Det har varit många intressenter, men i vår värld är Adelis rätt partner för Orderstyrning. Bortsett från att vi har fått mer muskler och nu kan vi främja utvecklingen till förmån för hantverkare, då allt fortsätter som förut, både ledning och anställda, och det har också varit mycket kritisk, säger en nöjd Carsten S. Rasmussen.

Carsten S. Rasmussen, som nyligen överlämnade posten som VD för Tommy Hahn Sørensen att köpa sig in i IT-plattformen Jublo.dk och bli VD, fortsätter på Jublo. Dessutom spelar han en central roll i styrelsen på Ordrestyring.dk, där han måste vara nära bolagets utveckling.

Marknadsledare i Norden

Adelis har också stora ambitioner, både i Danmark och internationellt. Joel Russ från investeringslaget på Adelis poängterade också att Adelis nyligen köpt orderstyrnings svenska konkurrent Hantverksdata.
De två företagen kommer att ansluta sig till en nära allians och utnyttja synergier i sin framtida strävan att vara ledande i Norden. Orderstyrning och Hantverksdata har tillsammans en användarbas med nästan 50 000 dagliga användare och kommer att bli skandinavisk ledande inom hantverksområdet.
“Med förvärvet av Orderstyrning, som med en unik IT-plattform och strategi från dag ett har revolutionerat orderhantering hos hantverkare, ansluter vi en annan marknadsledare till vår kundportfölj. Det lovordar våra ambitioner om att vara absolut marknadsledande i Norden, säger Joel Russ.
Joel Russ påpekar bland annat att digitaliseringen inom byggbranschen går väldigt bra, Men att det krävs stora muskler för att hela tiden ligga i framkant av utvecklingen.

Drömscenario för VD:n

För VD Tommy Hahn Sørensen, som nu blir delägare, är det inte mindre än en drömkandidat att få Adelis som ägare. Orderstyrning utvecklar en helt ny plattform som gör det enklare att ansluta flera olika yrkesgrupper.
“Det är redan full fart på utvecklingen, och nu finns det målare, snickare, murare som kopplar samman. Med fler resurser kan vi nu ytterligare öka utvecklingen av vår nya plattform så att vi kan digitalisera orderhanteringen med ännu mer professionella samtidigt som vi behåller grunden som vi skapat främst från el- och VVS-industrin.

Ytterligare information:
Carsten S. Rasmussen, Grundare och Delägare Orderstyrning 71996399
Tommy Hahn Sørensen, VD Orderstyrning 71749776
Joel Russ, investeringsteamet hos Adelis +46 73-543 30 68

Om Orderstyrning
Orderstyrning har sitt säte i Köpenhamn med sina 25 anställda. Med 12 500 användare i mer än 1500 företag är Orderstyrning marknadsledande.

Om Adelis Equity Partners
Adelis är en aktiv partner som skapar värde för medelstora nordiska företag. Adelis grundades med målet att bli Nordens ledande aktiefond på den medelstora marknaden. Adelis grundades 2013 och har sedan dess varit en av de mest aktiva investerarna på den nordiska marknaden med 16 plattformsinvesteringar och mer än 40 förvärv. Adelis har ca. 1 miljard euro under förvaltning. För ytterligare information, besök www.adelisequity.com.